15:00

Haparanda FF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Haparanda FF

På ett blåsigt Riavallen spelar Ohtana/Pajala 0-0 mot Haparanda FF.
HFF inleder med vinden i ryggen och har inledningsvis ett litet spelövertag, dock utan att skapa några målchanser. OPFF går in för att hålla nollan fram till paus med tanke på att man har medvind i andra. Första halvlek präglas av många närkamper och få målchanser och det dröjer till slutminuterna innan lagen närmar sig några farligheter, först Johan Svanlöv som skjuter en frispark tätt över och HFF avslutar halvleken med att testa Felle med ett vinkelskott som Felle styr bort. 0-0 i paus är ett rättvist resultat.

Andra halvlek har OPFF medvind och första kvarten försöker man få till ett vettigt anfallsspel utan större framgång. Bästa läget är en inåtskruvad hörna från John Kalla som målvakten får fingrarna på och styr upp i överkanten av ribban. Istället är det Haparanda som tar över och trycker tillbaka OP på egen planhalva. HFF har ett farligt skott som tvingar Felle till en fin räddning och en stund senare kommer ett skott från ca 20 meter som smiter tätt utanför Felles högra stolpe. Sista kvarten blir jämn och OPFF har ett par nickar ur hyfsade lägen men över ribban. Efter 90 minuter blåser domaren av tiillställningen som slutar 0-0.

Sett till hela matchen är oavgjort ett rättvist resultat i en match som stundtals var både fysisk och även irriterad.
I Ohtana/Pajala går plussen till Felle Pekkarii målet som gjorde en riktigt bra räddning på Haparandas bästa läge. I backlinjen var Petteri Pellikka stensäker och på mittfältet går plusset till Daniel Mäki och Anders Gramner. Framåt var Joel Hiltunen nära att ta sig igenom ett par gånger men HFF:s försvar var mycket bra. I HFF går plussen till förvarets Johan Waltari, mittfältaren Juho-Teppo Berg och flinke forwarden Abdillah Haji. Domare var Keijo Hyvärinen borde kanske stävjat nån sen tackling med ett gult kort men som helhet en bra domarinsats.

Hörnor: 3-6, Gula kort: 2-1 Avslut på mål: 1-3